|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
baştan, değişiyor, dikkat, evini, kiralayacak, satacaklar, sil |
![]() |
Evini Kiralayacak ve Satacaklar Dikkat! Her şey Sil Baştan Değişiyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Evini Kiralayacak ve Satacaklar Dikkat! Her şey Sil Baştan DeğişiyorEvini kiralayacak ve satacaklar dikkat! Her şey sil baştan değişiyor GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı, gayrı menkul alım, satım ve kiralaması ticaretine yeni düzen getirmeye hazırlanıyor ![]() ![]() ![]() BELGESİ OLMAYAN EMLAKÇI OLAMAYACAK Taşınmaz ticareti yetki belgesiz yapılamayacak ![]() ![]() ![]() ![]() EN AZ LİSE MEZUNU Gayrımenkul alım satımına yetkili işletme belgesi alınabilmesi için bulundukları il ve ilçelerde odalara kayıtlı olmak, gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olmak gerekecek ![]() ![]() ![]() ![]() Emlakçıda pazarlama ve satış personeli olarak çalışabilmek için emlak ve emlak yönetimine ilişkin ön lisans veya lisans diploması gerekecek ![]() ![]() 30 METREKAREDEN KÜÇÜK OLAMAYACAK Taslağa göre emlak ofisleri 30 metrekareden küçük olamayacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOMİSYON YÜZDE ÜÇTEN FAZLA OLAMAYACAK Taslak ile alım satım işlemlerinde hizmet bedeli oranı, alım satıma aracılık sözleşmesinde yer alan satış bedelinin yüzde üçünden fazla olamayacak ![]() ![]() GÖSTERME PARASI ALINAMAYACAK Emlakçılar, satma ya da kiralama amacıyla taşınmazı gösterme hizmeti için herhangi bir ücret talep edemeyecek ![]() ![]() VAZGEÇEN CEZA ÖDEYECEK Emlakçının üzerine düşen edimleri yerine getirmesine rağmen taraflardan herhangi birinin, hukuken haklı bir sebebi olmaksızın, alım satım veya kiralamadan cayması durumunda cayan taraf; alım satım işlemlerinde hizmet bedelinin yüzde 10’unu; kiralama işlemlerinde hizmet bedelinin tamamını ödemek zorunda kalacak ![]() EMLAKÇI DEVRE DIŞI BIRAKILAMAYACAK Taşınmaz gösterme belgesini düzenleyen işletme bertaraf edilerek doğrudan iş sahibinden satın alınması veya kiralanması durumunda bile emlakçı hizmet bedeline hak kazanacak ![]() 200 BİNE YAKIN EMLAKÇININ DURUMU NE OLACAK Bu yönetmelik aynen kabul edilirse, Resmi Gazete’de yayımlandığı gün yürürlüğe girecek ![]() ![]() HANGİ HİZMETLERİ KAPSAYACAK Taşınmaz ticareti; taşınmaz alım satımı ve kiralaması konusunda pazarlama faaliyetinde bulunmak ve aracılık; taşınmazla ilgili inceleme, araştırma, raporlama ve danışmanlık ile iş sahibinin talebi halinde taşınmazın rayiç satış veya kira bedelini tespit etmek, olarak belirlendi ![]() EMLAK OFİSİNDE ARABA SİGORTASI YAPILAMAYACAK Taşınmaz ticareti yetkisine haiz olan işletmelerde taşınmaz ticaretine konu hizmetler dışında ticari faaliyette bulunulamayacak ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|