Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Firmalar & İşletmeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
değiştirdi, hayatımı, hikaye, hikayesi, kurbağanın, küçük

Küçük Kurbağanın Hikayesi - Bu Hikaye Benim Hayatımı Değiştirdi

Eski 08-03-2017   #1
kombici

Küçük Kurbağanın Hikayesi - Bu Hikaye Benim Hayatımı Değiştirdi

Yıllar önce üniversite yıllarımda, moralimin bozulduğu ve pes edip okumayı bırakıp evime geri dönmeyi düşündüğüm bir anda, sevgili bir abimin bana anlattığı hikayeyi sizlerle paylaşmak istiyorum Bu hikayeyi dinledikten sonra, eğitimimi yarıda bırakmaktan ve pes etmekten vazgeçtim Ne zaman enerjim düşse, kafamı birilerine yada olaylara taksam, kısacası arızalansam, aklıma her zaman küçük kurbağanın hikayesi gelir

Bu güzel hikayeyi sizlerle paylaşıyorum ( Beğenirseniz sizde sevdiklerinizle paylaşın)

"Bir köyde her sene kurbağa yarışı yapılırmış Yüksek bir yokuşun dibine herkes kurbağasını getirir, onları tepeye doğru yarıştırırlarmış Bir gün yaşlı bir dede, küçük, cılız bir kurbağa getirmiş yarıştırmak için Herkes bu dedeyle dalga geçmiş, çünkü diğer bütün kurbağalar güçlü, kaslı, kocaman kurbağalarmış Dedeye “yahu dede, bu kurbağa hayatta bu yarışı kazanamaz Yol uzun, kurdu var, kuşu var, zorlu bir yol, senin bu minik, cılız kurbağan mümkün değil yarışı bitiremez” demişler Dede önemsememiş söylenenleri, kurbağasını sokmuş yarışa
Bütün bu konuşmaları kurbağalar duymuş Başlamışlar yarışmaya ama kurbağalar bu ‘kurt var, kuş var, yılan var’ laflarını duydukları için korkuya kapılmışlar ve can havliyle koşmaya başlamışlar ve hepsi yolda çatlamış Tepeye, yani bitiş noktasına bir tek dedeciğin cılız kurbağası ulaşabilmiş
Herkes şaşırmış “nasıl olur dede” demişler, “Bu kadar güçlü kuvvetli kurbağa başaramazken bu cılız, ufacık kurbağa nasıl tek başaran olur” Dedecik cevap vermiş:
“Benim kurbağamın kulakları sağırdır”

Düşünün bakalım, kaç kere başarmak üzereyken, birinin laf arasında da olsa ‘ya olmazsa’ demesi üzerine korkuya kapılıp başaramadınız? Kaç kişi sizin bilinçaltınıza “bizim bilmem kim de bunu yapmaya çalıştıydı da başaramadıydı, sen deli misin bunu yapacaksın?” ya da “sen nasıl başaracaksın?” düşüncelerini ve korkularını ekti?
Biz hep başkalarından tecrübe isteriz Bana biriniz etrafındaki birinden olumlu bir tecrübe aldığını söyleyebilir mi? Tecrübe nedir bilir misiniz? Tecrübe, geçmişteki bütün başarısızlıkların bileşkesidir Herkes olumsuz tecrübeleri örnek verir Olumlu tecrübe verenler zaten milyon dolarlar kazanıyor Olumlu tecrübe verebilmek bir erdemdir ve bu çok az kişide vardır
Hislerinize güvenin Allah niyeti iyi olan insanların her zaman yanında… Siz yeter ki inanın… Zihniniz şimdi vesvese ile birlikte devreye girip tersini söylemeye çalışacak…
İnanıp inanmaması size ait…

Bu güzel yaziyi okuduktan sonra gün icerisinde kendiniye vakit ayirip wwwnefes21com internet sayfamızdaki diğer faydalı yazılara bir göz atın
Her kes yeni bir başlangıç yapmayı hak eder

Allaha emanet olun

Bülent Gardiyanoğlu - Yazar
Soru- Cevap
Bülent Gardiyanoğlu’nun kitapları hangileri?
Cevap linki >> https://nefes21com/books

Bülent Gardiyanoğlu ve Nefes21com hakkındaki tanıtım videosunu izleyin Video linki https://nefes21com/content/1230

Şifa olsun

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com