Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Firmalar & İşletmeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
yalıtımı

Su Yalıtımı Nedir ?

Eski 02-27-2017   #1
seohaber

Su Yalıtımı Nedir ?

Binaların uzun yıllar konforlu ve dayanıklı bir şekilde kalabilmesi için; binaların iç, dış, temel ve çatılarda içeriye su almaması için yapılan işlemlere su yalıtımı denir Binaların ömürlerini ve dayanıklılığını olumsuz şekilde etkileyen en önemli tehlikelerin başında su gelmektedir Binalara sızan su ve benzeri sıvılar; yapıların gövde ve taşıyıcı kısımlarındaki donatıları korozyona uğratarak yük taşıma kapasitesinin düşmesine sebep olur Binaların ana taşıyıcı sistemlerinin tamamında bozulmalara yol açarak; en ufak bir yer hareketinde veya olası depremde binalarda çatlak ve kırılmaların oluşmasına neden olur Binaların su alması insan sağlığına zararlı olan küf, mantar, çiçeklenme, kararma ve diğer organik maddelerin oluşmasına yol açarak hem binayı ve hem insan sağlığını tehdit eder duruma gelmektedir Kültürümüzde de duvarı nem, insanı gam öldürür diye ata sözü yıllardır halkımız tarafından söylenmektedir Fakat binalarda su yalıtımı yasal bir zorunluluk haline getirilmediğinden; bir deprem ülkesi olan Türkiye’de bu tür hizmet şarttır Dilerseniz sitemizden su yalıtımı, enjeksiyon su yalıtım ve teras su yalıtımı gibi hizmetlere ulaşabilirsiniz

Kaynak: su yalıtımı, enjeksiyon su yalıtım, teras su yalıtımı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com