Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Firmalar & İşletmeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iptv

IPTV Nedir

Eski 02-13-2017   #1
seohaber

IPTV Nedir

Tanım olarak baktığımızda aslında çok yabancı olmadığınız IP ve TV kelimelerini iki bölüm halinde değerlendirebiliriz TV kısmına baktığımızda bildiğimiz anlamda televizyonu ifade ederken; IP kısmı ise yani Internet Protocol dediğimiz kısmı veri akışını ve yöntemini ifade ediyor Bu ikisini birleştirdiğimizde en sade tanımını söylemek gerekirse internet yoluyla veri akışı sağlayan ve neredeyse bir bilgisayar haline gelecek olan televizyonlardan bahsettiğimizi söyleyebiliriz IPTV ile neler yapılabilir gibi sorulara yanıt olarak hayal gücünüzün sınırına bağlı dememiz yeterli olacaktır İlk adım olarak ise internete bağlı interaktif bir televizyon olarak düşünmeye başlayabilirsiniz Örnek vermek gerekirse televizyonun karşısında bir futbol maçı izliyorsunuz, kumandanızla en sevdiğiniz oyuncunun üzerine gelip formasını seçerek satın almak için anında siparişini verebileceksiniz Tüm her şey sadece satın alma değil elbette, televizyonunuzdaki yayınları da kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz Örneğin haberleri düzenli olarak takip eden kişi iseniz bunu kolayca yapabileceksiniz Kendi ilgi alanınıza yönelik ilgi alanlarınızdan birkaç anahtar kelime belirleyip o konuyla ilgili haberleri izleyebilirsiniz

Kaynak: iptv, iptv server

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com