Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çalıştıran, dikkat, işçi, yerleri

Bir Işçi Bile çalıştıran Iş Yerleri Dikkat

Eski 05-12-2016   #1
Şengül Şirin

Bir Işçi Bile çalıştıran Iş Yerleri Dikkat

BİR İŞÇİ BİLE ÇALIŞTIRAN İŞ YERLERİ DİKKAT!

1 kişi bile çalıştıran iş yerlerine uzman ve hekim şartı geliyor Uymayana ise ağır cezalar var

Türkiye, iş kazaları ve ölümlerde üst sıralarda yer alırken, bunu önleyecek yasa 1 Temmuz’dan itibaren her yerde uygulanacak

İstanbul’da yapılan Uluslararası İşçi Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İşçilerin sosyal hakları kısıtlanarak, iş kazalarından koruyacak önlemleri almayarak elde edilen kazanç haramdır” şeklindeki sözleri iş güvenliği konusunu yeniden gündeme taşıdı Türkiye iş kazaları konusunda 1 Ocak 2014’te yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile önemli mesafeler aldı Ancak kanunun önemli bir bölümünün uygulaması 1 Temmuz 2016’da başlayacak 50’nin altında çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıftaki yerlerde hekim ve uzman istihdamı 1 Ocak 2014’te başladı Az tehlikeli sınıftaki işyerleri ve kamu kurumlarında ise uygulama 1 Temmuz 2016’da başlayacak Yani; bakkal, manav, berber ve apartmanlarda zorunluluklar başlayacak Tabii tüm kamu kurumları da buna uyacak

KÜÇÜK ESNAFA DESTEK VAR

Esnaf ve küçük işletmelere uzman ve doktor temininde devlet destek sunacak Giderler SGK tarafından karşılanacak İşyerinde sigortasız işçi çalıştırdığı tespit edilen yerlere verilen destek faiziyle geri alınacak ve 3 yıl teşvik verilmeyecek 10 kişiden az çalışan varsa, işveren ya da bir personel isterse eğitim alıp sorumluluğu üstlenecek Ya da bununla ilgili yetkilendirilen kurumlarla işbirliği yapacak

CEZALAR ÇOK AĞIR

1 Temmuz’dan sonra sorumlulukları üstlenmeyenleri ağır cezalar bekliyor
İşyeri az tehlikeli sınıftaysa iş güvenliği uzmanı ve doktor çalıştırmama cezası 6511TL- 9766 TL arasında
İşyeri tehlikeli sınıfta ise ceza 6511 TL’den 13022 TL’ye kadar çıkıyor
Çok tehlikeli sınıftakiler ise 9766 TL-19533 TL arasında

ÇALIŞAN DA SORUMLU
İş güvenliği konusunda çalışanların da sorumlulukları bulunuyor Yasadaki bazı yükümlülükler şöyle:
İşyerindeki makine, cihaz, araç, gereç, tehlikeli madde, taşıma ekipmanı ve diğer üretim araçlarını kurallara uygun şekilde kullanmak
Kendilerine sağlanan kişisel koruyucu donanımı doğru kullanmak ve korumak
Kendi görev alanında, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için işveren ve çalışan temsilcisi ile işbirliği yapmak

BU BELGELERİ BULUNDURUN

Çalışanlarınızın sağlık muayene raporları
Çalışanlarınızın iş sağlığı güvenliği eğitim belgeleri
Risk değerlendirme raporu
Acil durum planı
Tahliye planı
Sağlık güvenlik planı
İSG talimatları
Personel özlük dosyaları,
Makinelerin sicil kartları
Kimyasal maddelerin bilgi formları

FARUK ERDEM

SABAH

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com