![]() |
Işsizlik ödeneğinde önemli Adımlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Işsizlik ödeneğinde önemli AdımlarİŞSİZLİK ÖDENEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 10 ADIM İşsizlik sigortasında işsizin elini güçlendirecek yeni bir dönem başlıyor ![]() ![]() ![]() Hükümet işsizlik sigortası konusunda 10 önemli adım atıyor ![]() ![]() KUSURUYLA ÇIKANA DA VAR: Mevcut uygulamada kendi isteği dışında işsiz kalanlar işsizlik sigortasından yararlanıyor ![]() ![]() PRİM ŞARTI ESNETİLİYOR: İşsizlik sigortasından yararlanabilmek için prim ödeme koşullarının yerine getirilmesi gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ZORUNLULUK 30 GÜN: Ödenek için sürekli çalışma zorunluluğu 30 güne iniyor ![]() 15 AY ÖDENEK ALINACAK: İşsizlere halen 10 aya kadar ödenek veriliyor ![]() ![]() ÜÇ KRİTER: Ödenek miktarı uzun süreli işsizler, eğitim, yaş kriterlerine göre düzenlenecek ![]() ASGARİ GEÇİMİ SAĞLAYACAK: İşsizlik ödeneğinin işsizlerin asgari geçimini sağlayacak düzeyde tutulması sağlanacak ![]() KİŞİ ADINA YATAN PRİM: Ödeneğin kişi adına yatan prim baz alınarak hesaplanması gündemde ![]() ![]() SÜREKLİ GEÇİM KAYNAĞI: Avrupa'da olduğu gibi işsizlik ödeneğinin sürekli geçim kapısına dönüşmemesi için tedbir alınacak ![]() GENÇLERE DESTEK ARTACAK: İşsizlik Sigortası Fonu'ndan üniversiteli gençlere daha fazla pay ayrılacak ![]() ![]() MİKTAR YÜKSELDİ: Asgari ücrette yüzde 30'luk artışla birlikte işsizlik ödeneği alt ve üst limitleri de yeniden belirlendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|