07-08-2015
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Patlıcanlı Yoğurtlu Ekmek Kebabı
Patlıcanlı Yoğurtlu Ekmek Kebabı

Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi
Malzemeler
- 4-5 dilim bayat ekmek
- 4 adet patlıcan
- 300 gr
Kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- Tuz,karabiber
- Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
- 1 su bardağı krema kıvamında süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tutam pulbiber


hazırlanışı;
- Patlıcanları küp küp doğrayıp bol yağda kızartın
( Dilerseniz fırında da kızartabilirsiniz )
- Ekmekleri küp küp doğrayın ve fırında hafif kızartın

- Patlıcanları ekmeklerin üzerine yerleştirin

- Soğan ve biberi sıvıyağda soteleyip,içine kıymayı ekleyip kavurun

- Domatesi doğrayıp ilave edin

- Domatesler suyunu çekince ocaktan alıp, ince doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyin

- Hazırladığınız kıyma kavurmayı patlıcanların üzerine boşaltın

- En üste sarımsaklı yoğurdu dökün
Kızarmış biberli tereyağını gezdirip servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|