|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlaşması, çerçeve, dairesi, iadesi, ipa, işlemler, kapsamında, kdv, müdürlüğü’nce, vergi, yapılacak |
![]() |
IPA) Çerçeve Anlaşması Kapsamında KDV İadesi Için Vergi Dairesi Müdürlüğü’nce Yapılacak İşlemler |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() IPA) Çerçeve Anlaşması Kapsamında KDV İadesi Için Vergi Dairesi Müdürlüğü’nce Yapılacak İşlemlerIPA) Çerçeve Anlaşması Kapsamında KDV İadesi için Vergi Dairesi Müdürlüğü’nce Yapılacak İşlemler 6 Haziran 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29378 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACI (IPA) ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 3) MADDE 1 – 8/5/2009 tarihli ve 27222 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türkiye-Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Çerçeve Anlaşması Genel Tebliği (Sıra No:1)’nin “4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “AT Sözleşmesinin süresinin Sözleşme Makamı tarafından teknik olarak zeyilname (addendum) ile değiştirilmesinin mümkün olmadığı hallerde Sözleşme Makamı tarafından resmi yazıyla ilgili makama bildirilen süreler (kesin kabul için öngörülen tarih dâhil) KDV İstisna Sertifikasının düzenlenmesinde dikkate alınır ![]() MADDE 2 – Aynı Tebliğin “4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “4 ![]() ![]() ![]() AT Sözleşmesinin süresi içerisinde herhangi bir tarihte bu Tebliğin “4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AT Sözleşmesi ve eklerinde yazılı olan başlangıç süresinden önce veya bitiş süresinden sonra AT Yüklenicileri tarafından yapılması zorunlu olan hizmet alımlarına ilişkin KDV’lerin iadesi, bu hizmet alımlarının AT Sözleşmesi kapsamında ve uygun harcama kalemleri içerisinde olduğunun, AT Sözleşmesi ve eklerinden açıkça tespit edilebilmesi halinde bu belgelere göre, AT Sözleşmesi ve eklerinden açıkça tespit edilemediği durumlarda ise Vergi İnceleme Raporu veya Yeminli Mali Müşavir Raporuyla tespiti ve Tebliğdeki diğer koşullara uyulması şartıyla mümkündür ![]() ![]() MADDE 3 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer ![]() MADDE 4 – Bu Tebliğ hükümlerini Maliye Bakanı yürütür ![]()
![]() |
|