|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
eğitim, işbaşında, patron, prim, veren, ödemeyecek |
![]() |
İşbaşında Eğitim Veren Patron 42 Ay Prim ödemeyecek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() İşbaşında Eğitim Veren Patron 42 Ay Prim ödemeyecekİşbaşında eğitim veren patron 42 ay prim ödemeyecek 15-29 yaş arasındaki gençlere işbaşı eğitim veren işveren, bu kişileri işe alması halinde imalatta 42 ay, diğer sektörlerde 30 ay prim ödemeyecek ![]() ![]() ![]() ![]() BAŞBAKAN Davutoğlu’nun açıkladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanmasını beklediğimiz torba kanunda kendisine yer bulan işbaşı eğitim veren işverenlere yönelik teşvik, istihdam edilebilirliğin artırılması açısından çok önemli bir düzenleme ![]() ![]() SADECE YENİ ELEMANDA Bir işyerinin işbaşı eğitim verebilmesi için öncelikle İş-Kur'a kayıt olması gerekmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AKRABAYA VERİLMEZ Eğitim alacak kişiler işbaşı eğitimin düzenleneceği işyerinde son 3 aylık dönemde ve işbaşı eğitim alacakları mesleklerde de son 6 ay içerisinde çalışmamış olmak zorunda ![]() ![]() ![]() ![]() 29 yaşından küçükler için 31 Aralık 2016'ya kadar çalıştırılabilme yaşına göre 15 veya 18 yaşından büyük 29 yaşından küçük kişilere işbaşı eğitim veren işveren, bu kişileri işe alması halinde imalat sektöründe 42 ay, diğer sektörler ise 30 ay bu kişiler için prim ödemeyecek ![]() ![]() Başka patron için de geçerli İşbaşı eğitim aldığı işyerinde değil de, başka bir işyerinde işbaşı eğitim aldığı meslekte istihdam edilmeye başlayan kişiler için de aynı teşvikler uygulanmaktadır ![]() ![]() Geçen yıl 53 bin kişi yararlandı 2014'TE 25 bin 385 işbaşı eğitim programından 52 bin 986 kişi yararlanmış durumda ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|