Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bürosu, muhasebeci, olabilir, olan, ssklı

Bürosu Olan Muhasebeci Nasıl SSK'lı Olabilir?

Eski 03-09-2015   #1
Şengül Şirin

Bürosu Olan Muhasebeci Nasıl SSK'lı Olabilir?

BÜROSU OLAN MUHASEBECİ NASIL SSK’LI OLABİLİR?

SERBEST ÇALIŞAN SMMM SİGORTALI (4/A) OLABİLİR Mİ?

04111967 doğumluyum 0761985/1012011 tarihleri arasında Sigorta’ya prim ödedim 11012011 tarihinde SMMM olarak ofisimi açtım ve mecburen Bağ-Kur’a prim ödüyorum
Ne zaman ve nasıl emekli olabilirim? Mevzuatta gözden kaçırdığım bir şey olabilir, Sigortalı olabilir miyim?

CEVAP: Verdiğiniz bilgilere göre; 4/a (Sigorta) ve 4/b (Bağ-Kur) kapsamında toplam 8106 gününüz var 25 yıl, 49 yaş ve 5300 günle Sigorta’dan emekli olabilirsiniz 25 yılınız ve gününüz dolmuş 49 yaşınızın dolduğu 04112016 tarihinde emeklilik müracaatı yapabilirsiniz
Bağ-Kur’a 31052014 tarihine kadar prim ödemeniz, Sigortadan emekli olmanıza engel olmaz Ancak bu tarihten sonra 4/b mevzuatına göre prim öderseniz; 50 yaşınızda 25 tam yıl ile Bağ-Kur’dan emekli olursunuz
Emekli olduktan sonra aynı mesleğe devam ederseniz, emeklilik maaşınızın %15 i Sosyal Güvenlik Destek primi olarak kesilir

ALİ TEZEL’İN FORMÜLÜ

“Sigortalı olabilir miyim” sorunuza, Ali Tezel Beyin usta kaleminden cevap verelim:
“6111 sayılı Kanun ile değişik 5510 sayılı Kanun’un 53’üncü maddesi gereğince, kendi bürosu olduğu için Bağ-Kur’lu olan mali müşavirler, mali müşavir veya muhasebeci sıfatı değil ama başka bir unvan veya sıfatla SSK’lı işe girebilirler
Yani, meslek mensupları serbest çalışıyorsa, bu sıfatları ile işverene bağlı olarak çalışamaz Ama başka sıfatla mesela tercüman sıfatıyla çalışabilirler SSK’lı da olabilirler
Lütfi Köksal
TÜRKİYE

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com