![]() |
Pazılı Rulo Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Pazılı Rulo BörekPazılı Rulo Börek
Malzemeler; 9 adet milföy hamuru 500 gr pazı (1 bağ) 1 adet soğan 1 diş sarımsak 100 gr labne peyniri Hazırlanışı; İç harç için pazıları doğrayın ![]() ![]() Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın ![]() ![]() Pazı ve sarımsağı da ekleyip pazılar yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Son olarak tuz ve karabiber ile lezzetlendirip kenara alın, soğutun ![]() ![]() Unlu tezgâhın üzerinde hamurları birleştirin ![]() Pazılı harcı hamurunuzun üzerine yayın hamuru rulo olacak şekilde sarın ![]() Rulo yaptığınız hamurdan dilimler şeklinde kesip fırın tepsinizin üzerine alın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin ![]() Ardanın mutfağı
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|