Kuzu İncikli Tandır Pilav |
12-13-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kuzu İncikli Tandır PilavKuzu İncikli Tandır Pilav Malzemeler; 4 adet kuzu incik 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Hazırlanışı; Kuzu incikleri tencereye 3-4 litre su ekleyip 1-1,5 saat haşlayın Ardından suyunu ayırın ve etleri ayrı bir kapta kemiklerden ayırın ama didiklemeyin parça büyük et şeklinde bırakın Pirinci yıkayın, tencereye tereyağını ekleyin ve yağ eriyince pirinç, tuz ve karabiberi ilave edip pirinçleri kavurun Ayırdığınız et suyundan 3 su bardağı ilave edip karıştırıp kenara alın Suyun içindeki pirinçlerinizin üzerine parça etleri tamamen kaplayacak şekilde yerleştirin 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin ve servis edin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|