![]() |
Krepte Kuzu Eti |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Krepte Kuzu EtiKrepte Kuzu Eti
Malzemeler; 400 gr kuzu kuşbaşı – küçük küp doğranmış 1 adet soğan 10-15 adet mantar 3 yemek kaşığı tereyağı 1 cay bardağı su 2 tutam tuz 1 tutam karabiber 3-4 dal taze kekik Maydanoz sapı Krep için; 2 su bardağı un 2 su bardağı süt 2 adet yumurta 1 tutam tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı; Büyük boy bir tavayı ocağın üzerine alın ve tereyağını ekleyip eritin ![]() ![]() Baharatları ekleyin kavurun ![]() ![]() Krepler için; yumurta, un, süt ve tuzu homojen oluncaya kadar karıştırın ![]() Krep tavanızı ısıtın, içerisine bir damla yağ ekleyip bir peçete ile bu yağı tavaya yayın ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız kreplerin ortalarına etleri paylaştırın ![]() ![]() ![]() 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kreplerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|