Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğum, görmezlik, hesaplama, izni

Doğum İzni ve İş Görmezlik Hesaplama

Eski 11-05-2014   #1
Şengül Şirin

Doğum İzni ve İş Görmezlik Hesaplama

Emzirme İzni

Kadın işçilere 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam 1,5 saat ( 90 Dakika) süt izni verilmektedir
Kadın Memura İse ilk altı ay günde 3 saat, ikinci altı ay günde 1,5 saat süt izni verilmektedir

Emzirme Ödeneği

SSK doğum yardım tutarı: 95 TL
Memur Doğum Yardımı: 184,59 TL
Emzirme Ödeneği Formu

Doğum Sebebiyle Geçici İş Görmezlik Ödeneği

Doğum yapan kadın işçiye doğumdan önce 90 gün prim bildirmiş olması şartı ile ; Doğum dan önceki ve doğum dan sonraki 8 haftalık süre için toplam 112 gün işsizlik ödeneği ödenir
Hesaplama Şekli:
Çalışan aylık bürüt 1000 TL aldığını varsayalım 1000/30=33 tl ( günlük ücreti)
33×112 =3733,33 TL Bu tutarın 3/2 sini iş görmezlik ödeneği olarak alır: Yani 2488,89 TL İş görmezlik ödeneği alabilir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com