![]() |
Lise Nakil Başvuruları Yarın Başlıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Lise Nakil Başvuruları Yarın BaşlıyorLise nakil başvuruları yarın başlıyor Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, başka bir okula nakil yaptırmak isteyenlerin başvuruları yarından itibaren alınmaya başlanacak ![]() ![]() Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere kesin kaydı yapılan öğrenciler, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna nakil talebinde bulunabilecek ![]() Resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumları arasındaki nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecek ve nakiller puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek ![]() Resmi okullar arasındaki nakil işlemleri, veli tarafından öğrencinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine yapılacak ![]() Özel bir liseye nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin velileri ise ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek ![]() Nakil kontenjanları internetten öğrenilebilecek Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19 ![]() ![]() Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak ![]() ![]() Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak ![]() ![]() 26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AA Yayınlanma tarihi: 24 Ağustos 2014 Pazar A+ A-
![]() |
|