Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dikkat, olanlar, subay, yedek

Yedek Subay Olanlar Dikkat!

Eski 07-17-2014   #1
Şengül Şirin

Yedek Subay Olanlar Dikkat!

Yedek subay olanlar dikkat!

06061974 doğumluyum
03041995'te Bağ-Kur'a girdim 12 basamaktan 2006'nın Kasım ayında SSK'ya geçtim
Askerliğimi Bağ-Kur'luyken yedek subay olarak 360 gün yaptım 9 ay işsizlik maaşı aldım SSK bunun dışında kesintisiz devam etmektedir Ne zaman emekli olurum? İdris ACIPINAR

4/b (Bağ-Kur) girişinize göre 4/a'dan 25 yıl, 55 yaş ve 5750 prim gün şartlarına tabisiniz 55 yaşınız 2029 yılında dolacağından ancak 06062029 tarihinde emekli olabilirsiniz
Askerliğinize gelince, önce belirtmeliyim ki; askerliğini yedek subay olarak yapanlar, teğmenliğe nasbedildikleri andan itibaren 4/c (Emekli Sandığı) kapsamında sigortalı sayılarak adlarına prim ödendiği için bu süreler emeklilikte değerlendirilir Bu nedenle sizin de yedek subay olarak yapmış olduğunuz askerlik hizmeti mutlaka birleştirilecektir Bunun size avantajı var mı?
İşe başlangıç tarihi olarak baz alınacak 03041995 tarihi yedek subaylıktan önce olduğundan, bu tarih yedek subaylık süresinin dörtte biri oranında geriye götürülür Yani 03041995 olan girişiniz, 90 gün geri gelerek 03011995 olur Fakat 90 günlük geri çekmek emeklilik yaşınızı etkilemiyor Hatta 3 aylık daha öğrencilikte geçen süreleri bile borçlansanız emeklilik yaşınızı etkilemez Sizin 55 olan emeklilik yaşınızı 54 yapabilmek için en az 115 aya, yani 345 güne ihtiyacınız var
Bu nedenle askerliğin size faydası; 12 aylık yedek subaylıktan ötürü elde ettiğiniz 90 günlük fiili hizmet süresi prim gün sayınıza eklenecektir Yedek subaylık döneminiz işe başlamadan önce olsaydı ne olacaktı?
SSK'dan emekliliğiniz hesaplanırken teğmenliğe nasbedildiğiniz tarihten 3 aylık fiili hizmet düşürülerek bulunacak olan tarihe göre yaş-kademeye tespiti yapılacak ve daha erken emekli olma imkanı doğacaktı
ALİ ŞERBETÇİ / TAKVİM

17072014

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com