![]() |
Dondurmalı Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Dondurmalı PastaDondurmalı Pasta 6 kişilik Malzeme 1 paket petibör bisküvi 125 gr Bitkisel Margarin 250 gr vanilyalı dondurma 100 gr bitter çikolata taze böğürtlen 4 çorba kaşığı file badem Taze nane yaprakları Meyveli hazır sos Tarifi Pötibör bisküvileri elinizle ufak parçalar halinde kırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Dondurmalı Pasta |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Dondurmalı PastaDondurmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler:
Keki için; bir kabın içine yumurtayı, toz şekeri koyalım ve köpürene kadar çırpalım ![]() İçine sırasıyla tüm malzemeyi koyalım ve karıştıralım ![]() Kek kalıbını yağlayalım ve hazırladığımız karışımı içine dökelim ![]() Fırını ısıtmadan kekimizi koyalım ve 170 ° kekimizi pişirip, soğumasını bekleyelim ![]() Tencereye sütü, çikolatalı pudingleri koyalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip, soğumasını bekleyelim ![]() Hazırladığımız keki rondodan geçirelim ve pudingin içine döküp, karıştıralım ![]() Buzluğumuza sığacak dikdörtgen bir tepsiye alüminyum folyo serelim ve üzerine pudingli karışımı dökelim ![]() Buzdolabının dondurucu kısmında 1,5 – 2 saat bekletelim ![]() Daha sonra pudingli karışımın üzerine dondurmayı koyalım ve iyice yedirelim ![]() Alüminyum folyo yardımı ile rulo şeklinde saralım ve hafif sıkıştıralım ![]() Bir gece buzdolabının buzluğunda bekletelim ![]() Dondurmalı Pastamızı servis yapmadan önce, üzerinde çikolata sosunu gezdirelim ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|