Fırında Çiğ Börek |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Fırında Çiğ BörekFırında Çiğ Börek Hamuru için;
Bir kabin içine unu eliyoruz, üzerine tuzu koyup karıştırıyoruz Ardından mayayı, ılık suyu ve yağı ekleyip karıştırıp yumuşak, elastik, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar mutfak tezgahında yoğuruyoruz Kabımızı hafif yağlayıp hamuru kaba aktarıp üzerini bir bezle örtüp dinlenmesi içi 30-40 dk bekletiyoruz![]() Bu arada iç malzemeyi hazırlıyoruz Soğanı incecik doğruyoruz kıyma, tuz ve karabiber ile harmanlıyoruz![]() Dinlenen hamurumuzu istediğiniz büyüklükte eşit parçalara bölüp, merdane ile açıp, iç harcını koyduktan sonra kenarlarını şekildeki gibi kapatıp üzerine yumurta sarısını da sürüp 200 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dk rengi dönene kadar pişiriyoruz ![]() Dilerseniz bir kaç tanesinin içine kıyma harcını koyduktan sonra kaşar peyniri de ilave edebilirsiniz Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|