Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, enfes, fındıklı, pasta

Elmalı Fındıklı Enfes Pasta

Eski 06-02-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Elmalı Fındıklı Enfes Pasta



Elmalı Fındıklı Enfes Pasta




Hamur için
  • 250 gr un (2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un, benim su bardağıma göre)
  • 75 gr şeker (yarım su bardağı )
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 125 gr tereyağı
Arası için;
  • 100 gr şeker (yarım su bardağından az fazla)
  • 5 adet orta boy elma (rendelenmiş)
  • yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Fındıklı karışım için;
  • 75 gr şeker (yarım su bardağı)
  • 200 gr ince çekilmiş fındık (2, 5 su bardağı)
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu








Bu pasta uzun zamandan beri yapılacaklar listemdeydi ve yapmak bugüne nasip oldu :) İnanın benden tam not alan enfes bir pasta oldu ;) Gelelim tarifine :)
İlk önce hamur malzemeleri güzelce yoğrulur 2/3 yani üçte ikisi fırın kağıdı serilmiş 26 cmlik kelepçeli kalıba kenarları kaldırılmadan, düz bir şekilde yayılır Çatalla birkaç yerinden delinerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dk pişirilir Hafif pişen hamur fırından alınır ve fırının sıcaklığı 180 dereceye düşürülür Kalan hamur donması için buzdolabının buzluk kısmına koyulur
Soyularak rendelenmiş elmaların üzerine yarım limon suyu sıkılarak karıştırılır Ceviz ve şeker de eklenip iyice harmanlanır Elmaların suyu sıkılarak hafif pişen hamurun üzerine düzgün bir şekilde yayılır Üzeri düzeltilir
Ayrı bir kapta önce oda sıcaklığındaki tereyağı ve şeker mikserle çırpılır Üzerine limon suyu, vanilya, krema da eklenerek çırpmaya devam edilir En son çekilmiş fındığı da katılarak biraz daha çırpılır ve elmaların üzerine düzgünce hafif bastırılarak yayılır 180 dereceye düşürülen fırına pasta tekrar konulur ve 25 dk kadar daha pişirilir 25 dk sonra tekrar çıkartılıp (bu esnada fırın kapatılmaz) donmuş hamur pastanın üzerine rendelenir Tekrar fırına verilip üzerindeki rendelenen hamur kızarana kadar daha pişirilir Pişen pasta fırından çıkarılır, soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek dilim dilim servis edilir Biraz emek isteyen bir pasta ama tadına baktıktan sonra değdiğini göreceksiniz
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.