05-20-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kiremitte Soslu Köfte Tarifi
Kiremitte Soslu Köfte Tarifi
- 600 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Bayat ekmek içi (kurutulmuş ekmek içi de olur)
- Maydanoz
- Tuz
- karabiber
- pul biber
Sosu için;
- 2 adet orta boy domates
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz ve karabiber
veya mevsimi değilse hazırladığınız kışlık domates sosunu kullanabilirsiniz
Üzeri için;
Soğan ve sarımsak, maydanoz ve yumurtayı rondoya alıp güzelce parçalıyoruz Yoğurma kabına kıymayı alıp üzerine robottan geçirdiğimiz malzemeler ve bayat ekmek içi ile tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğuruyoruz Köfteyi isteğimize göre şekillendiriyoruz Üzerini streç film ile kapatarak 2 saat dinlenmesi için buz dolabına kaldırıyoruz (zamanınız yoksa bekletmeseniz de olur) Sos için domatesleri rendeliyoruz Bir tavaya az miktarda sıvı yağ koyarak domatesleri üzerine ekliyoruz Domatesler biraz piştiğinde salça, sarımsak ve baharatlarını ilave ederek karıştırıyoruz Üzerine yarım su çok az miktarda su ekleyerek biraz pişiriyoruz Ya da bunun yerine yazdan hazırladığınız hazır domates sosunuz varsa üzerine az su ekleyerek kaynatıyoruz Dinlenen köfteleri tavaya alarak sıvıı yağda iki taraflı olarak kızartıyoruz Fırına da süreceğimiz için çok pişmesine gerek yok Köfteleri güveç kaplarına alarak üzerine hazırlamış olduğumuz domates sosunu boşaltıyoruz 180 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz Suyunu çekip üzerleri kızarmaya başladığında kaşar peyniri rendesini üzerlerine serpiyoruz Peynirler eriyene kadar fırında tutarak fırından alıyoruz Sıcak olarak yanında pilav ile servis ediyoruz Afiyet olsun…
Bu ölçü ile yaklaşık 28 tane köfte hazırladım, büyüklüğüne göre değişir ama 5 kişi için gayet yeterli oluyor
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|