05-07-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Çilekli Kek Yapılışı
Çilekli Kek Yapılışı
![](http://frmsinsi.net/attachment.php?attachmentid=39491&stc=1&d=1399449446)
- 2 adet yumurta
- 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzerine:
![](http://frmsinsi.net/attachment.php?attachmentid=39492&stc=1&d=1399449446)
![](http://frmsinsi.net/attachment.php?attachmentid=39493&stc=1&d=1399449446)
Tereyağı ve şekeri tam olarak karışana kadar çırpın Yumurtaları ekleyip 2 dk daha çırpın Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yeniden çırpın Kek hamurundan çok daha kıvamlı olacak Tepsinizi yağlayıp unlayın ve kek hamurunu döküp yayın çilekleri ikiye bölüp hamurun üzerine aralıklı olarak dizin ve hafifçe bastırın önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun ve kabarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürün Kızarınca fırından alıp üzerine pudra şekeri serpin Diğer keklerden farklı hafif bir tarif Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|