![]() |
Ispanaklı Çıtır Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Ispanaklı Çıtır BörekISPANAKLI ÇITIR BÖREK Ispanaklı Çıtır Börek İçin Malzemeler ; 2 tane yufka 250-300 gram kadar ıspanak 1 tane soğan Tuz Karabiber 3 yemek kaşığı kadar tereyağı (erimiş) 2 yemek kaşığı un 1 tane yumurta sarısı Susam Yapılışı ; ilk olarak ıspanağı güzelce yıkayıp temizleyin ![]() 1 ![]() koyup kavurun ![]() ilave edip tencerenin ağzı açık olacak şekilde kavurun ![]() yakın tuz ve karabiber ekleyip bir kaç kez karıştırın ve ocağın altını kapatın ![]() ![]() ilave edip karıştırın ![]() Yufkayı düz bir zemine serin ve erimiş olan tere yağı ile yufkanın her yerini yağlayıp, 1 yemek kaşığı unu süzgeç ile yufkanın her yerine eleyin ![]() 2′ye katlayın ![]() ![]() yayın ve kenarlarını az içe doğru katlayıp çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın ![]() ![]() ![]() M harfi gibi katlayın ![]() 2 ![]() ![]() ayrı ayrı buzdolabı poşetine koyup 3-4 saat donana kadar buzluk bölümünde bekletin ![]() susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirin ![]() Fırından alıp sıcak olarak servis yapın…
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|