![]() |
çocuklarınızla Konuşun.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() çocuklarınızla Konuşun....Bir gün susmayı öğrendim ![]() ![]() Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı ![]() ![]() Ben bütün gün evde sıkılır, onun gelişini iple çekerdim ![]() ![]() Babam sarılır, öper sonra da, hadi odana git, derdi ![]() defa masada bir araya gelirdik babamla ![]() ![]() Babam sinirlenir, 'Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, birde sen kafamı ütüleme!' derdi ![]() ![]() Çaresiz bir şekilde boynumu büker odama yani hapishaneme doğru yol alırdım ![]() ![]() ![]() 'Keşke benim de bir odam olmasaydı, keşke bizim de evimiz bir odalı olsaydı da hep birlikte otursaydık' derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim ![]() Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon seyrederdi ![]() ![]() ![]() Azıcık hareket edip koşup oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı ![]() ki susunca babamla daha iyi anlaşıyoruz ![]() ![]() Önce resim yaparak başladım işe ![]() ![]() ![]() Babam bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu ![]() ![]() 'Son günlerde ne de akıllandı benim oğlum ![]() ![]() Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı ![]() ![]() Ben bunlarla uğraşırken zaman geçiyor; ama odamı toparlamayı beceremiyordum ![]() Annem odama gelip 'Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım ![]() ![]() alırsa ben ne yapacaktım? Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım ![]() ![]() Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi ![]() ![]() ![]() ![]() Bu adam benim herhalde ![]() ![]() ![]() ![]() O 'Hayır, bu adam benim, bu çocuk sensin, bu küçük kız da arkadaşın ![]() ![]() Ben yine 'Hayır, o büyük adam benim, bu küçük adam sensin, bu küçük kız da annem ![]() ![]() Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip: 'Peki neden bizi küçük çizdin?' dedi ![]() ![]() Ben büyüyüp adam olacağım ![]() İş bulup çalışacağım ![]() Siz yaşlanıp küçüleceksiniz ![]() Beliniz bükülecek, komşumuz Ahmet amca ile Ayşe teyze gibi küçücük kalacaksınız ![]() Ben işten geldiğimde yorgun olacağım ![]() Siz benimle konuşmaya çalıştığınızda iş yerinde kafam şişmiş olacağından sizi duymayacağım bile ![]() Siz benimle bir şeyler paylaşmak istediğinizde 'Hadi odanıza çekilin de kafa dinleyeyim ![]() ![]() Ve bir de bağıracağım 'Her şeylerini alıyorum ![]() ![]() Annemle babamın gözleri fal taşı gibi açılmıştı ![]() Duyduklarına inanamıyorlardı ![]() ![]() Bana sarılıp beni öyle içten bir okşayışları vardı ki sonsuza kadar konuşsam hiç bıkmadan dinleyecekler gibiydi ![]() Farkında' Olmalı İnsan ![]() ![]() ![]() Kendisinin, Hayatın Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı ![]() Ömür Dediğin Üç Gündür, Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür, O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür, O Da Bugündür ![]()
![]() |
|