04-07-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Yumuşacık Büzme Poğaça
Yumuşacık Büzme Poğaça

Hamuru için:
- 1,5 bardak ılık süt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 paket yaş maya (42 gram)
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe göre)
- 6 – 6,5 su bardağı un
İç harcı için:
- beyaz peynir veya lor peynir
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı şeker
- Çörek otu ve susam
Öncelikle yoğurma kabına sütü, şekeri ve mayayı koyup eritin Ardından 2 yumurtadan birinin sarısını kenara koyun gerisini yoğurma kabına koyun Yoğurt, yağ ve diğer malzemeleri ekleyin Ele yapışmadığı anda olmuş demektir İyice yoğurun, üzerini örtüp 40 dakika kadar mayalandırın Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bir beze alın İçli köfte açar gibi ortasını açın, peynir koyun Bezenin orta kısmından başlayarak elinizle büzgü şekli verin Tam ortasından sıktırın altın kesesi gibi olacak Alt kısmını yere doğru bastırıp bırakın Tepsiye yerleştirin ve hepsini bu şekilde hazırlayın Üzerini sofra bezi ile örtüp 1 saat kadar mayalandırın Daha sonra ayırdığınız bir yumurta sarısına ayrıca bir yumurta sarısı daha ekleyin Şekeri, sıvı yağı koyun ve üzerlerine fırçayla bastırmadan sürün Çörek otu ve susam serpin 200 derecelik ısıtılmamış fırında kızarana kadar pişirin Servise hazır, yumuşaklığı ve tadı garanti bir poğaça Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|