Hazır Yufka Baklavası |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Hazır Yufka BaklavasıHAZIR YUFKA BAKLAVASI 1 paket hazır baklava yufkası 250 gr tereyağı2 su bardağı ufalanmış ceviz veya fıstık Şerbeti: 3 su bardağı su 2,5 su bardağı şeker Birkaç damla limon suyu İlk önce şerbet hazırlanır (Şeker ve su kaynatılır, ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edilip çok az daha kaynatılır![]() Tereyağı eritin Baklava yufkasının biri tezgaha serin Üzerine az miktar eritilmiş tereyağı gezdirin İkinci yufkayı üstüne koyun ve onunda üstüne tereyağı gezdirin Ceviz yada fındık serpin Dikdörtgen yufkanın kısa tarafından başlayarak oklavaya sarın![]() Sağ ve sol elinizle köşelerden tutarak ortaya doğru yufkaları büzdürün Dikkatlice oklavayı çıkarıp baklavayı yağlanmış tepsiye yuvarlak bir şekilde dizin Bu şekilde tüm baklavaları bitirin ve üstüne kalan tereyağını gezdirip 180 derecede ısıtılmış fırına pişirin Kızarmış baklavayı fırından çıkarıp soğumaya bırakın Üstüne sıcak şerbeti dökün Üstünü kapatmayın Bu şekilde şerbetini çekene kadar bekletin Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|