|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alınır, aylık, babadan, kocadan, mahkemeyle, sgk, vermese |
![]() |
SGK Vermese de Mahkemeyle Hem Kocadan Hem Babadan Aylık Alınır |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() SGK Vermese de Mahkemeyle Hem Kocadan Hem Babadan Aylık AlınırSGK vermese de mahkemeyle hem kocadan hem babadan aylık alınır 03 Mart 2014 Pazartesi, 09:47:50Güncelleme: 10:47:57 Ali Bey, babam 2000 yılında vefat etti, fakat sonrasında annem eşinden SSK maaşı almaya başlamıştı ![]() ![]() Sayın okurum, gerek eski SSK zamanında gerekse yeni SGK zamanında Sosyal Güvenlik Kurumu, hem babadan hem de kocadan aylık alma durumunda ikisini birden vermeyip en yüksek aylık hangisinden alınabilecekse oradan dul veya yetim aylığı bağlamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YARGITAY KARARI Ancak unutmayın, ben annenizin çalışmadığını ve kendi çalışmalarıyla emekli olmadığını zannederek bu bilgiyi veriyorum; zira “Annem kendi babasından yetim aylığı alıyor” bilgisi vermişsiniz ![]() - ÖLEN EŞTEN DOLAYI ÖLÜM AYLIĞI ALINMASI (06 ![]() ![]() - BABADAN DA ÖLÜM AYLIĞINA HAK KAZANILIP KAZANILAMADIĞININ TESPİTİ (Ölen Eşten Dolayı Ölüm Aylığı Alınması - 06 ![]() ![]() - ÖLEN BABA VE EŞTEN DOLAYI ÖLÜM AYLIĞI TALEBİ (06 ![]() ![]() Tarihinden Önce Ölen Babası Nedeniyle Hak Sahibi Olan Davacı Eşinden Ölüm Aylığı Almakta Olsa Dahi Evliliğinin Ölüm Nedeniyle Son Bulmasından Sonra Babasından da Ölüm Aylığı İsteyebileceği) - ÖLÜM AYLIĞI (Ölen Baba ve Eşten Dolayı Ölüm Aylığı Talebi - 06 ![]() ![]() ![]() ![]() ÖZET: Uyuşmazlık, ölen eşinden dolayı ölüm aylığı almakta olan davacının babasından da ölüm aylığına hak kazanıp kazanmadığı noktasında toplanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali Tezel/habertürk ![]()
![]() |
|