Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alabilir, ayrılan, bayan, evlilik, işsizlik, işten, sebebiyle, ödeneği

Evlilik Sebebiyle Işten Ayrılan Bayan, Işsizlik ödeneği Alabilir Mi?

Eski 02-20-2014   #1
Şengül Şirin

Evlilik Sebebiyle Işten Ayrılan Bayan, Işsizlik ödeneği Alabilir Mi?

Evlilik sebebiyle işten ayrılan bayan, işsizlik ödeneği alabilir mi?

>Sevgi K
Beş yıldır bir şirkette çalışıyorum İki ay önce evlendim İşten ayrılmak istiyorum Evlilik nedeniyle işten kendim ayrılırsam, işsizlik ödeneği alabilir miyim? Bu arada işveren kendisi de işten çıkarabilir Benim için hangisi daha avantajlı olur?

CEVAP: İşveren, hizmet akdi 4447 sayılı Kanunun 51’inci maddesinde belirtilen haller dışında (örneğin; istifa, emeklilik, evlilik, işçinin hatası ve kusuru nedeniyle hizmet akdinin sona ermesi durumları) sona eren sigortalı işsizler için İAB düzenlemek zorunda değildir
Sigortalılar işten ayrıldığında işverenleri tarafından 10 gün içinde düzenlenen, ayrıca bir nüshası sigortalıya verilen İşten Ayrılış Bildirgesinde evlilik nedeni ile işten ayrılışı (13) işaretlediği andan itibaren İşsizlik Sigortasından siz de yararlanamazsınız
Böylece bir sene içerisinde siz kendiniz evlilik nedeniyle işte ayrılırsanız, işsizlik ödeneği ve ihbar tazminatı alamazsınız
Ancak işveren kendisi çıkarırsa; kıdem tazminatının yanında 56 günlük ihbar tazminatı, işsizlik ödeneği ve sağlık hizmeti alabilirsiniz

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

> Mehmet A
26111966 doğumluyum 01041983 tarihli Sigorta girişim var 1986-1987 yıllarında 18 ay askerlik yaptım 21031988 tarihi itibariyle BAĞ-KUR ödemekteyim Ne zaman emekli olabilirim?
CEVAP: 01041983 tarihli Sigorta girişiniz 4/a ve 4/b mevzuatına göre ödenmiş toplam 26 yıl 3 ay hizmetiniz var 50 yaşınızda, 25 tam yıl ile emekli olabilirsiniz Hizmet süreniz dolmuş 50 yaşınızın dolduğu 26112016 tarihinde emeklilik müracaatı yapabilirsiniz Bir sene askerlik borçlanması yaparsanız 49 yaşınızda emekli olursunuz
Sigorta’da 18 yaşınızın altında geçen 346 gün, BAĞ-KUR’da geçerli olmadığı için dikkate alınmamıştır
3 sene önce Sigorta’ya geçseydiniz; 25 yıl, 47 yaş ve 5150 günle SSK’dan emekli olabilirdiniz
> Necip D

19041966 doğumluyum 12051988 tarihli BAĞ-KUR girişim ve 5106 gün hizmetim var 01022006 tarihi itibariyle 1267 gün 4/a kapsamında prim ödedim 1986-1987 yıllarında 18 ay askerlik yaptım 6 aydan fazlasını borçlanırsam, avantajı olur mu, ne zaman emekli olabilirim? Teşekkür ederim

CEVAP: 12101988 tarihli BAĞ-KUR girişiniz ve 4/a, 4/b mevzuatına göre ödenmiş toplam 6404 gününüz var 25 yıl, 51 yaş ve 5450 günle emekli olabilirsiniz 25 yılınız ve gününüz dolmuş BAĞ-KUR’dan sonra 1260 gününüz mevcut Askerliğiniz 12101988 tarihinden önce olduğu için, sadece 5 ayını borçlanırsanız, giriş tarihiniz 12051988 olur ve 50 yaşınızın dolduğu 19042016 tarihinde emeklilik müracaatı yapabilirsiniz 5 ay askerlik borçlanması yeterli, fazlasını borçlanmaya gerek yoktur

LÜTFİ KÖKSAL / TÜRKİYE

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com