Yelpaze Kebabı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Yelpaze Kebabı
Tuzlu suda 10 dakika bekletiyoruz![]() Bu arada iç malzemesi için domates ve yeşil biber hariç tüm malzemeyi harmalıyoruz Patlıcanları yıkayıp suyunu süzüyoruz Kestiğimiz kısımlara kıymalı harçtan doldurup ortasını domates dilimi ve biber dilimi ile süslüyoruz Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz![]() Yağlanmış küçük boy fırın tepsisine dizip suda erittiğimiz salçayı ekliyoruz Yağlı kağıdı kare kesip kenarlardan kıvıra kıvıra yuvarlak şekle getirip kapak olarak tepsinin üzerini kapatıyoruz 20 dakika pişiriyoruz 20 dakika sonra yağlı kağıdı çıkartıp 10 dakika da üzeri kızarması için pişiriyoruz (süre fırından fırına değişebilir, kontrollü pişirmek lazım ) sıcak sıcak servis ediyoruz Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|