Bisküvili Elmalı Tatlı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Bisküvili Elmalı TatlıBisküvili Elmalı Tatlı
Ocağa alınarak hafif kavrulur Daha sonra şeker ve tarçın ilave edilir Son olarak da kırılmış ceviz eklenip karıştırılır(dilerseniz fındık da kullanabilirsiniz) Altı kapatılıp soğumaya bırakılır Muhallebisi için yağ hariç tüm malzeme bir tencereye alınır, koyulaşana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir Kaynamaya başlayınca son olarak yağ ve vanilya eklenir Son bir kez karıştırılarak ocaktan alınır ve mikserle iyice çırpılır Bisküviler süte batırılıp kullanılacak olan kaba dizilir Üzerine elmalı harcın yarısı yayılır Onun üzerine de muhallebinin yarısını dökülür Bir kat daha bisküvi dizilerek kalan elmalı harç ve muhallebi dökülür Üzerine kakao serpilerek buzdolabına kaldırılır Birkaç saat beklettikten sonra tatlınızı servis edebilirsiniz Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|