01-22-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Unlu Patatesli Börek
Unlu böreğin farkı ne diye soracak olursanız yufka arasına sürdüğünüz yağ ve unun verdiği çıtırlık ve lezzet derim El açması börek seven ama yapamayanlar için hoş bir alternatif olabilir
Margarin yerine tereyağı kullanabilirsiniz Yarım paket tereyağı 125 gr geliyor, aynı miktarda tereyağı kullanabilirsiniz
Sevgiler…
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- yarım su bardağı un
- Yarım paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
İçi için:
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet iri kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- karabiber
- Kırmızı pul biber
Yapılışı:
- Patatesleri soyun ve iri küpler şeklinde doğrayın Derin bir tencereye alıp üzerini geçinceye kadar su koyun ve biraz tuz ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlanan patatesleri süzün ve kenara alın
- Soğanı yemeklik doğrayın Bir miktar zeytinyağını tavaya alın, üzerine soğan ve tuz ilave ederek pembeleşinceye kadar soteleyin
- Haşlanan patatesleri üzerine ilave ederek baharatları ekleyin ve 2 dakika kadar kavurun Kavurma işlemi bitince ocaktan alın ve püre haline getirin
- Yufkayı mutfak tezgahına serin, yarısına eritip sıvıyağ ile karıştırdığınız margarini sürüp fotoğraftaki gibi un serpin
- Yufkayı ikiye katlayın ve üstte kalan yüzüne yağ sürün ve un serpin Yufkanın geniş kenarına hazırladığınız iç harçtan yayın ve fotoğraftaki gibi katlayın
- Rulo haline getirdiğiniz böreği 4er parmak kalınlığında dilimleyin Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında böreğin üzeri kızarıncaya kadar pişirin Ilık ya da soğuk olarak servis yapın
mutfaksirlaricom
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|