|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
katı, nelerdir, sıvı, yalıtkanlar, yalıtkanlara, örnekler |
![]() |
Katı Ve Sıvı Yalıtkanlar Nelerdir? Katı Ve Sıvı Yalıtkanlara Örnekler Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Katı Ve Sıvı Yalıtkanlar Nelerdir? Katı Ve Sıvı Yalıtkanlara Örnekler Nelerdir?Katı Ve Sıvı Yalıtkanlar Nelerdir? Katı Ve Sıvı Yalıtkanlara Örnekler Nelerdir? Katı Ve Sıvı Yalıtkanlar Nelerdir? Katı Ve Sıvı Yalıtkanlara Örnekler Nelerdir? Katı sentetik yalıtkanlar, tabiî reçine, sentetik reçine, kauçuk, selüloz veya silisli olabilir ![]() ""Sıvı Yalıtkan: Transformatör yağı: Yüksek gerilimli güç ve dağıtım transformatörleri enerji üretim iletim dağıtım sistemlerinin kalbi durumundadırlar ve periyodik bakıma ihtiyaç duyarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalıtkan (Dielektrik) Yalıtkan S esi, ısıyı ve elektrik akımını çevreye iletmemek maksadıyla kullanılan maddeler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikî yalıtkanlar: Elektrikî yalıtkandan beklenilen, iletken tarafından taşınan elektronların kayıp vermeden kullanılacağı cihaza ulaştırılmasıdır ![]() ![]() ![]() İletken üzerindeki potansiyelin çevredeki daha düşük seviyedeki potansiyele elektron atlaması yapmaması için de dielektrik kuvveti yeterli olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyi bir elektrikî yalıtkanda elektron akımını önleme yanında yüksek ve düşük ısıya, mekanik sarsıntılara, kimyevî maddelere, yağa, suya mukâvemet de mühimdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dielektrik kuvveti 1000-5000 V arasında değişen, 100°C-250°C ısıya dayanıklı, her türlü kimyevî, mekanik sarsıntıya dayanıklı, su asit gibi sıvılar içinde çalışabilecek elektrik âletlerinde kullanılmaya elverişli silikonlu, epoksili, fenolik, polietilenli, asfalt türü muhtelif özelliklerde vernikler yalıtkan olarak kullanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Isı yalıtkanları: Termal yalıtkanların ana görevi ısı kaybını önlemektir ![]() ![]() ![]() Dolgu yalıtkanı olarak mâden talaşları, bitki lifleri, asbestosla karışık kalsiyum silikat, ateş tuğlası gibi maddeler kullanılabilir ![]() ![]() Yansıtıcı yalıtkanlar umûmiyetle alüminyum ince levha, alüminyum kaplı kâğıt ve kumaş metaller üzerine parlaklık sağlayan bir kaplama metodu ile elde edilen malzeme olabilir ![]() ![]() Isı yalıtkanların 0°C ile 3000°C arasında tatbikat sahası vardır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Katı Ve Sıvı Yalıtkanlar Nelerdir? Katı Ve Sıvı Yalıtkanlara Örnekler Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#2 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Katı Ve Sıvı Yalıtkanlar Nelerdir? Katı Ve Sıvı Yalıtkanlara Örnekler Nelerdir?ŞUNU DİREK KISACA ÖRNEK VERSENİZE ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|