Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi |
01-21-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Beşamel Soslu Karnabahar TarifiBeşamel Soslu Karnabahar Tarifi
Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek ayırıp güzelce yıkıyalım Sonra bir tencereye su koyup haşlayalım Haşlanan karnabaharı süzelim bir kenarda bekletelim Ayrı bir tavada küp doğranmış soğanı az yağ ekleyip kavuralım Küçük doğranmış tavukları da ekleyip kavuralım Salçayı ilave edip kavuralım Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra ocağın altını kapatalım Borcamı çok az sıvıyağ ile yağlayalım Haşladığımız karnabaharlarımızı döşeyelim borcama Daha sonra kavurduğumuz tavadaki iç harcımızı karnabaharların üzerine eşit olarak dağıtalım Ardından Beşamel sosu hazırlayalım Küçük bir tencereye un ve sıvıyağı alıp unun kokusu gidene kadar kavuralım Soğuk sütü azar azara ileve edip sürekli tel çırpıcıyla çırpalım Topaklanmaması için Kıvamı çok koyu olur ise çok az süt ilavesi yapabilirisinz Kıvam alan beşamel sosumuza rendelenmiş kaşar peynirini, tuzunu ve çekilmiş karabiberi de ilave edip karıştıralım Sosu da tavuklu iç harcın üzerine eşit olarak gezdirelim En son olarak da rende kaşar peynirini üzerine sepiştirelim ve toz kırmızı biber serpelim Önceden ısıtılmış fırında beşamel sosumuz pişene kadar yani üzeri kızarana kadar pişirelim 15-20 dk da pişiyor Enfes lezzetteki yemeğimiz servise hazır… Afiyet Olsun… Bu yemeği kesinlikle yapmanızı öneriyorum Yanına pirinç pilavıyla müthiş oluyor Tadına bayılacaksınız…… Fırın ayarı farklılık göstereceği için kontrollü pişirmenizi öneriyorum…
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|