![]() |
Tavuklu Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Tavuklu BörekMalzemeler : (6 kişi için) 3 adet Yufka 125 gr Tereyağ ya da Margarin 1 adet Tavuk Göğsü 1 kase Tavuk Suyu 1 su bardağı dövülmüş Ceviz 1 adet Yumurta Sarısı Kimyon, Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Tavuk göğsünü tuz ve su ile haşlayıp suyunu ayırın ![]() ![]() Diğer tarafta tepsiye üç tane yufkanın her katını eritilmiş yağla yağlayarak kat kat yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen yufkalar biraz kalın olduğu için yeterince yumuşamayabilir; o zaman biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Kızarınca dilim dilim keserek servis yapın ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Tavuklu Börek |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Tavuklu BörekTAVUKLU BÖREK 1 kg ![]() yarım kilo tavuk göğsü pul biber,kırmızı toz biber kekik,karabiber,tuz yarım bardak süt 1 yumurta sarısı tavuk göğüsleri haşlanır ![]() ![]() ![]() göz ayarına ve damak tadına göre (ben ikişer çay kaşığı koyuyorum) tuz,pul biber,kırmızı toz biber ve kekik eklenir ![]() ![]() ![]() birinci yufka kenarları tepsiden taşacak şekilde yayılır ![]() ![]() ![]() ![]() sonra yufkanın üzerine hazırladığımız tavuklu içi eşit miktarda dağıtılarak yayılır ![]() ![]() ![]() ![]() tüm yufkalar bitince en altta kalan yufkanın taşan uçları da en üste katlanır ![]() ![]() fırına vermeden önce börek kare kare dilimlenir ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|