![]() |
Un Helvası |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Un HelvasıMalzemeler: 200 gram tereyağı+margarin karışımı (tereyağının miktarını biraz daha fazla tutun) 2 su bardağı elenmiş un 1 ajda çay bardağı şeker (normal çay bardağından bir parmak fazla) 1 su bardağ+ 2/3 su bardağı süt 1/3 su bardağı su 1 çay bardağı pekmez Yapılışı: Yağları tencereye alıp eritin ve unu kavurun ![]() Şerbeti için tencereye süt,su ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın ![]() Miyane kıvamına gelince yani boza kıvamına gelince ılık şerbetini koyun ve karıştırın ![]() Birazcık karıştırarak kavurun ve altını kapatın ![]() Helvanın yarısını kaşıkla şekillendirip servis tabağına alın ![]() Kalan yarısına pekmezi katıp karıştırın ve onuda şekillendirin ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|