Peynirli Pide |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Peynirli PideHamuru için:
Elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde 10 dk kadar dinlendirin Bu arada iç malzemeyi hazırlayabilirsiniz Maydanozu kıyın, peynirleri küçük parçalara ayırın ve maydanozla karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şeklinde elinizle açın Üzerine iç malzemeden bir kaşık kadar koyduktan sonra kenarları kapatın Üç kısımları iyice yapıştırın ki pişme aşamasında açılmasınlar Benimkilerin bazıları açıldı ama dikkatlice kapatıldığında sorun olacağını düşünmüyorum Pidelerin üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpin, dilerseniz çörek otu da serpebilirsiniz 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|