Şerit Poğaça |
12-20-2013 | #1 |
Şengül Şirin
|
Şerit Poğaça
Üzeri için:
Maya ılık suda eritilir Hamur için mayalı su, süt, yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı karıştırılır Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edilir Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlendirilir Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılır kahve fincanı tabağı kadar açılır Bir tarafına maydanozlu peynirli harç koyulur Diğer ucuna bıçakla resimdeki gibi yarım cm genişliğinde uzun çintikler atılıp sarılırUçları hafif ortaya doğru kıvrılır Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam vs serpilir 170 derecelik fırında pişirilir AFİYET OLSUN
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|