![]() |
Aşure |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() AşureAŞURE 3 su bardağı aşurelik buğday 1,5 su bardağı kuru fasulye 1,5 su bardağı nohut 1,5 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı 1 su bardağı sarı kuru üzüm 2 paket kuş üzümü 1 su bardağı küçük doğranmış kuru incir 3,5 – 4 su bardağı şeker (tadına bakarak çoğaltabilirsiniz) arzuya göre 1 adet portakalın kabuğu Süslemek için: Fındık Toz tarçın Ceviz içi ve bereketin sembolü nar taneleri Buğday, fasulye ve nohutu yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: kıvam vermesi için 2 tepeleme yemek kaşığı nişastayı 1 kase suda eritip tencereden 1 kepçe aşure alıp nişastaya karıştırıyorum ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|