Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kolay, muhallebi

Kolay Muhallebi

Eski 11-09-2013   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kolay Muhallebi



kolay muhallebi




Malzemeler:
1 litre süt
15 su bardağı şeker
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı nişasta (ben mısır nişastası kullandım)
1 paket vanilya
1 kutu krema (200 gram)

1 paket kedi dili bisküvi
1 paket çikolata sos (meyve sosu da kullanabilirsiniz)

Yapılışı:
Sütü tencereye alın Şeker,un ve nişastayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın
Muhallebi soğuduktan sonra kremayı ekleyin ve mikserle çırpın
Kedi dili bisküviyi sütle ıslatıp servis kabınızın tabanına dizin
Üzerine muhallebinin yarısını dökün
Kalan bisküvileri de ıslatıp muhallebinin üzerine dizin ve kalan muhallebinin tamamını döküp üzerini düzeltin
Hazır çikolata sosunu arkasındaki tarife uygun olarak pişirin
Çikolata sosu soğuduktan sonra muhallebinin üzerine dökün ve bir kaç saat buzdolabında bekletin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.