Elmalı Kek |
11-08-2013 | #1 |
Şengül Şirin
|
Elmalı KekELMALI KEK 3 yumurta 15 su bardağı toz şeker 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 1 türk kahve fincanı süt 3 tane orta büyüklükte elma ( küp küp iri şekilde doğranmış) 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ( dişe dokunacak şekilde) 1 tatlı kaşığı tarçın 2 paket kabartma tozu 2 su bardağı un Önce irice doğranmış elmalara tarçın ve ceviz konur karıştırılır Çırpma kabına yumurtalar kırılır Şeker konur mikserle 5 dakika çırpılır Yağ süt konur tahta kaşıkla karıştırılır Bir tutam tuz konur (Dipnot ben yaptığım her tatlıya mutlaka çay kaşığı ucu ile çok az tuz koyarım lezzet katar) Un 2 paket kabartma tozu ile elendikten sonra karıştırılır En son tarçınlı,cevizli elmalar konup tahta kaşıkla güzelce karıştırılıp, çok az yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökülür Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızartılır İçini çektirmek için kabarma işlemi tamamlanınca sıcaklık 150 dereceye düşürülebilir Misss gibi tarçın ve elma kokusu, mutfak pastane gibi kokuyor, yiyenler tadına bayılıyor Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|