Fırında Kremalı Kumpir |
11-07-2013 | #1 |
Şengül Şirin
|
Fırında Kremalı KumpirFIRINDA KREMALI KUMPİR 6-7 orta boy haşlanmış patates 1 kutu krema (marketlerde küçük süt paketlerinde satılıyor) 1 yemek kaşığı tereyağ (arzuya göre) 8-10 tane sosis 1 kutu konserve mısır 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin kornişon turşu tuz, karabiber bol miktarda rendelenmiş kaşar peynir Haşlanmış patatesler sıcakken rendelenir, içine bir kutu krema, arzuya göre tereyağ, tuz, baharatlar eklenip kaşıkla karıştırılır İçine dilediğiniz malzemeleri ekleyip karıştırılır Borcamın altı tereyağla yağlanır ve patatesler borcama alınıp üzeri düzeltilir 170 C ısılı fırına konulur üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarılıp bolca rendelenmiş kaşar peynir serpilip tekrar fırınlanır Kaşarlar eriyip kızarana dek fırınlanır Fırından alınıp dilimlenerek servis yapılır Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|