Külah Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Külah TatlısıKÜLAH TATLISI 4 adet milföy 3 su bardağı süt 4 yemek kaşığı un 1 neskafe fincanı şeker 1 vanilin 1 yumurtanın sarısı üzeri için: pudra şekeri fındık ya da çikolata rendesi Milföy hamurlarını iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesin,kalıbınız var ise ona yok ise benim yoktu yağlı kağıttan ya da alimünyum folyodan külah yapın ve şeritleri külahın üzerine sarıp fırınlayın piştikten sonra kalıptan çıkartıp biraz soğumaya bırakın Diğer yanda bütün muhallebi malzemesini karıştırıp pişirin Hazırladığınız muhallebiyi milföy külahlarının içine doldurup arka kısımlarını ister fındık-cevize ister çikolata rendesine batırıp üzerine pudra şekeri serpip servis yapın![]() Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|