Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hamuru, pasta, yapımı, şeker

Şeker Hamuru Ile Pasta Yapımı

Eski 10-12-2013   #1
KRDNZ

Şeker Hamuru Ile Pasta Yapımı

Malzemeler Pandispanya için:

6 yumurta
9 yemek kasigi sicak su
300 gr toz seker
3 paket vanilyasekeri
150 gr nisasta
225 gr un
1 paket kabartma tozu

Pasta kreması için:

- 2 çay bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un

Bitter çikolata

Süslemek için:

Rengarenk şeker hamurları

Yapılışı:
Ilk önce Pastamizin kremasini yani Ganajini hazirlayalım Tüm malzemeleri tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin Göbek atmaya başlayınca, içine yağını da koyup, biraz karıştırıp altını söndürün Sonra isitilan Kremanin icine cikolatalarimizi kirip erimesi icin karistiralimiyice karistirdigimiz kremamizi tencereden bir plastik kaba bosaltip

soğuması için bekletelim

Sonra Pandispanyamizi hazirlayalim

Yumurtalar ile 9 kasik sicak suyu yaklasik iki dakika kadar cirpalimsonra vanilya sekeri ile tozsekeri karistirip yumurtali kivama yavas yavas dökerek cirpmaya devam edelimyine üc dakika kadar cirpalim lütfenson olarak un,nisasta ve kabartma tozunu karistirip yine yumurtali karisimin icine üc defada döküp mikseri yavas ayara alip cirpmaya devam edelimbu karisimi yaglanmis kalibimiza döküp 175 derecede 30-35 dakika pisirelimPisen kekimizi sogumasi icin üst tarafini ters cevirip yagli kagit serilmis tezgahimizin üzerine koyalimYukarisi biraz kabarmis oldugu icin ters ceviriyoruzki üstüde alti gibi ütü islemini görerek düzlensin

Kekimizi bicak yardimi ile önce kenarlardan cizik atip sonradan uzun bir bicak yardimi ile o kenarlarindan güzelce keselim ve üce bölelimPastamizin en üst tabanini alta alip icine hazirladigimiz ganajimizdan sürelimSonra üzerine kekimizi yerlestirelimve yine kirema derken sonra en alt tababini en üstüne koyup elimizle ortasina bastirarak pastamizin düz bir sekil almasini saglayalimEn alt tabanini üstüne koyalimki düz bir görünüm elde edelimPastamizin etrafinada ganajimizdan sürüp güzelce düzleyelim ve bir kac saatligine dolabimiza kaldiralim

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Şeker Hamuru Ile Pasta Yapımı

Eski 10-12-2013   #2
KRDNZ

Şeker hamuru ile pasta kaplama:

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-12-2013   #3
KRDNZ

Ve pastayı süsleme:)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com