Hazırlanışı
1- Çikolatalı Muzlu Cupcake tarifimizin başlangıcına ilk olarak unlu malzemelerimizi hazırlayarak başlıyoruz Bunun için öncelikle unlu malzemeleri içerisinde rahatlıkla karıştırabileceğimiz geniş bir kâse alıyoruz Daha sonra 1,5 su bardağı unumuzu elekten süzerek malzeme kâsemizin içerisine alıyoruz Hemen ardından 1 su bardağı şekerimizi, 2 paket kabartma tozumuzu, 1 paket pasta sodamızı, 4 yemek kaşığı kakaomuzu ve son olarak 1 çay kaşığı kadar tuzumuzu süzerek unlu malzeme kâsemizin içerisine alıyoruz Tüm unlu harcımızı kaşık ile güzelce karıştırdıktan sonra Çikolatalı Muzlu Cupcake’imizin muzlu harcını hazırlamaya başlıyoruz
2- Çikolatalı Muzlu Cupcake’imizin muzlu harcını hazırlamak için geniş bir kâse alıyoruz Kâsemizin içerisine 1 adet muzumuzun kabuğunu soyarak alıyoruz Fakat muzumuzun yumuşak ve sulu olmasına dikkat ediyoruz Halk tabiri ile bu tür muzlara pişmiş muz diyoruz Pişmiş bir adet muzumuzu çatal ile güzelce ezdikten sonra içerisine 1 adet yumurtamızı ilave ediyoruz ve muzlu harcımızı karıştırıyoruz Daha sonra 1 çay bardağı su ile harcımızın kıvamını açıyoruz Hemen ardından sırası ile 1 paket vanilyamızı, 5 yemek kaşığı zeytinyağımızı 1 çay bardağı sütümüzü muzlu harcımızın içerisine dâhil ediyoruz ve tüm malzemelerimizi güzelce kaşık ile karıştırıyoruz
3- Hazırladığımız muzlu harcımızı daha önceden hazırladığımız unlu harcımızın içerisine alıyoruz Unlu harcımızı ve muzlu harcımızı beraber 4-5 dakika kadar güzelce karıştırıyoruz Hazırladığımız Çikolatalı Muzlu Cupcake’imizin harcından dondurma kaşığı ile birer tutam alıp muffin kalıplarımıza yerleştiriyoruz Harcımızın yerleştirme işlemi bittikten sonra tepsimizi daha önceden ısıttığımız 190 derece fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika kadar pişiriyoruz Çikolatalı Muzlu Cupcake’imiz piştikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz Bu arada Cupcake’imizin üzerini süsleyeceğimiz kremasını hazırlıyoruz
4- Bitter çikolatalarımızı eritebilmek için öncelikle bir tencerede su kaynatıyoruz Suyumuz kaynadıktan sonra tencerenin üzerine bir kâse alıyoruz ve bitter çikolatalarımızın daha kolay eriyebilmesi için çikolatalarımızı ellerimiz ile parçalıyoruz Parçaladığımız çikolatalarımızı kaynar suyun buharında eriyinceye kadar karıştırıyoruz Eriyen çikolatamızı daha sonra kullanmak için bir kenara alıyoruz Şimdi daha önceden oda sıcaklığında erittiğimiz 1 çay bardağı tereyağımızı mikser yardımı ile güzelce karıştırıyoruz daha sonra tereyağımızın içerisine 1 su bardağı pudra şekerimizi ilave ediyoruz ve kremamızı karıştırmaya devam ediyoruz Şimdi son olarak kremamızın içerisine 1 paket vanilyamızı ve daha önceden erittiğimiz bitter çikolatamızı alıyoruz ve tüm krema harcımızı 3-4 dakika kadar daha çalıştırıyoruz Hazırladığımız çikolata kremamızı oda sıcaklığında iyice soğuyan Çikolatalı Muzlu Cupcake’imizin üzerine sıkıyoruz Hazırladığımız Çikolatalı Muzlu Cupcake’imizi servis tabağına alarak sunuma hazır hale getiriyoruz
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.