![]() |
SBS Kalktı İşte Yeni Sistem |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() SBS Kalktı İşte Yeni SistemSBS kalktı İşte yeni sistem Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS'nin yerine gelecek yeni sistemin ayrıntılarını açıklıyor Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamaları şöyle; -Sistem sürekli kendisini teknolojik gelişmeler göre yenileyecek ![]() -Okulların dışındaki alternatif kurumlara ihtiyaç kalmayacak ![]() -Bir aksilik olur ya da hasta olup sınava giremezsem stresi artık bitecek -Yeni uygulama bütün tarafların katılımıyla oluşturuldu ![]() -Yaptığımız iş ortaöğretime geçişle ilgili güncellemedir ![]() ![]() -Kısa vadede merkezi sınav sistemini kaldırıyoruz ![]() ![]() -Orta vadede çoktan seçmeli test sınavı yerine açık uçlu sınavlar yapmayı planlıyoruz ![]() -Uzun vadede ortaöğretim kurumlarında yerleştirmelerde sadece eğitim öğretim değil sportif sosyal ve sanatsal etkinlikleri de değerlendiriceğiz ![]() -Öğrencilerimiz sanata, spora daha fazla vakit ayıracak ![]() ![]() -Eğitimde katılımcılık en geniş şekilde yeni sistemde yerini alacak ![]() -Bütün kesimlerin görüşlerini aldık, ortaya çıkan sonuç herkesin değerlendirmelerini yansıtıyor ![]() -16 ilde çalıştaylar yaptık ![]() ![]() ![]() AYRINTILAR GELİYOR ![]() ![]() ![]() Milliyet
![]() |
![]() |
Cevap : SBS Kalktı İşte Yeni Sistem |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : SBS Kalktı İşte Yeni SistemYeni sınav sistemiyle ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullara alternatif kurumlara artık ihtiyaç duyulmayacağını söyledi ![]() Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni sınav sistemiyle ilgili açıklama yapıyor ![]() Nabi Avcı, yapılan değişikliğin "güncelleme" olacağının altını çizdi ![]() Bakan Avcı’nın konuşmasından satır başları şöyle; İktidara geldiğimizde kararlı ve istikrarlı bir şekilde eğitim alt yapısını güçlendireceğimizi, sınav odaklı eğitim sistemimizi okul odaklı yapacağımızı beyan ettik ![]() Kısa vadede merkezi sınav sistemini kaldırıyoruz ![]() ![]() ![]() 2013-2014 döneminden itibaren okullara alternatif olarak çıkan kurumlara artık ihtiyaç duyulmayacak ![]() Temel mantığı ve kurgusu sabit ancak eklentilerinin sürekli zenginleştirildiği, sistemin sürekli kendisini yeni koşullara uyarladığı bir süreç söz konusu ![]() Bu yıl uygulanmaya başlanan yerleştirme mantığı çerçevesinde okullara alternatif olarak ortaya çıkan kurumlara ihtiyaç duymayacaksınız ![]() Öğrencilerimizin sanata, spora daha fazla vakit ayıracağı stresin olmadığı bir yerleştirme sistemi hayata geçiriyoruz ![]() Bugün geldiğimiz noktada bütün kesimlerin tezlerini alarak güçlü bir senteze dönüştürdüğümüzü ortaya çıkan sonucun her kesimin sesini yansıttığına kani olduğumuzu vurgulamak istiyorum ![]() Bu şekillenme sürecinde katılımcılığa gösterdiğimiz özen ve dikkati vurgulamak istiyorum ![]() Sorumluluğumuz çocuklarımıza, ülkemize ve dünyaya karşı… Bu düzenlemelerin eleştirilmesinde herkesin bu sorumlulukla hareket etmesini temenni ediyorum ![]() Merkezi değerlendirmeler her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak ![]() Merkezi değerlendirmeler her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak o günlerde okullar tatil edilecek ![]() Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak ![]() Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek ![]() Merkezi değerlendirmelere açık uçlu soruları da içerecek ![]() Öğrenciler merkezi sınavları kendi okullarında girecek ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|