Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
işte, kalktı, sbs, sistem, yeni

SBS Kalktı İşte Yeni Sistem

Eski 09-04-2013   #1
Şengül Şirin
icon111

SBS Kalktı İşte Yeni Sistem

SBS kalktı İşte yeni sistem

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS'nin yerine gelecek yeni sistemin ayrıntılarını açıklıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamaları şöyle;
-Sistem sürekli kendisini teknolojik gelişmeler göre yenileyecek
-Okulların dışındaki alternatif kurumlara ihtiyaç kalmayacak

-Bir aksilik olur ya da hasta olup sınava giremezsem stresi artık bitecek
-Yeni uygulama bütün tarafların katılımıyla oluşturuldu
-Yaptığımız iş ortaöğretime geçişle ilgili güncellemedir
-Kısa vadede merkezi sınav sistemini kaldırıyoruz Okulu öne çıkarıyoruz
-Orta vadede çoktan seçmeli test sınavı yerine açık uçlu sınavlar yapmayı planlıyoruz
-Uzun vadede ortaöğretim kurumlarında yerleştirmelerde sadece eğitim öğretim değil sportif sosyal ve sanatsal etkinlikleri de değerlendiriceğiz
-Öğrencilerimiz sanata, spora daha fazla vakit ayıracak Stresin olmadığı bir yerleştirme sistemi oluşturuyoruz
-Eğitimde katılımcılık en geniş şekilde yeni sistemde yerini alacak
-Bütün kesimlerin görüşlerini aldık, ortaya çıkan sonuç herkesin değerlendirmelerini yansıtıyor
-16 ilde çalıştaylar yaptık Dile getirilen her eleştiriyi görüşü not ettik Süzgeçten geçirdik
AYRINTILAR GELİYOR
Milliyet

Cevap : SBS Kalktı İşte Yeni Sistem

Eski 09-04-2013   #2
Şengül Şirin

Cevap : SBS Kalktı İşte Yeni Sistem

Yeni sınav sistemiyle ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullara alternatif kurumlara artık ihtiyaç duyulmayacağını söyledi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni sınav sistemiyle ilgili açıklama yapıyor

Nabi Avcı, yapılan değişikliğin "güncelleme" olacağının altını çizdi

Bakan Avcı’nın konuşmasından satır başları şöyle;

İktidara geldiğimizde kararlı ve istikrarlı bir şekilde eğitim alt yapısını güçlendireceğimizi, sınav odaklı eğitim sistemimizi okul odaklı yapacağımızı beyan ettik

Kısa vadede merkezi sınav sistemini kaldırıyoruz Ortada test sınavlar yerine açık uçlu klasik sınavlar yapmayı, dağıtılan tablet bilgisayarlardan yararlanmayı ve yerleştirme yapmayı planlıyoruz Uzun vadede ise sadece eğitim-öğretim süreci değil, sosyal, sanatsal sürecin de değerlendirdiği bir yaklaşımı hayata geçirmeye çalışıyoruz

2013-2014 döneminden itibaren okullara alternatif olarak çıkan kurumlara artık ihtiyaç duyulmayacak

Temel mantığı ve kurgusu sabit ancak eklentilerinin sürekli zenginleştirildiği, sistemin sürekli kendisini yeni koşullara uyarladığı bir süreç söz konusu

Bu yıl uygulanmaya başlanan yerleştirme mantığı çerçevesinde okullara alternatif olarak ortaya çıkan kurumlara ihtiyaç duymayacaksınız

Öğrencilerimizin sanata, spora daha fazla vakit ayıracağı stresin olmadığı bir yerleştirme sistemi hayata geçiriyoruz

Bugün geldiğimiz noktada bütün kesimlerin tezlerini alarak güçlü bir senteze dönüştürdüğümüzü ortaya çıkan sonucun her kesimin sesini yansıttığına kani olduğumuzu vurgulamak istiyorum

Bu şekillenme sürecinde katılımcılığa gösterdiğimiz özen ve dikkati vurgulamak istiyorum

Sorumluluğumuz çocuklarımıza, ülkemize ve dünyaya karşı…

Bu düzenlemelerin eleştirilmesinde herkesin bu sorumlulukla hareket etmesini temenni ediyorum

Merkezi değerlendirmeler her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak

Merkezi değerlendirmeler her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak o günlerde okullar tatil edilecek

Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak

Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek

Merkezi değerlendirmelere açık uçlu soruları da içerecek
Öğrenciler merkezi sınavları kendi okullarında girecek Öğretmenler merkezi sınavlara kendi okullarından farklı okullarda girecek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com