10-28-2008
|
|
cansel
|
En Çok Şeytana Kırgınım
Şeytana ve nefsime kırgınım
Çocuğa cinsel istismardan yargılanan Vakit Yazarı Hüseyin Üzmez Adli Tıp’tan gelen jet rapor üzerine tahliye edildi Üzmez, mahkeme heyetine “Allah razı olsun” dedi
Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde 14 yaşındaki B Ç ’ye ’cinsel istismarda bulunduğu’ iddiasıyla tutuklanan ve hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istenen Vakit Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez, Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yapılan ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi Elinde çantalarla cezaevinden çıkan Üzmez, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı Üzmez, “Kırgın olduğum kimse yok Allah’a inanan bir insanım Düşmanım yok, benim düşmanım Amerikancılar, bunu bana yapmış olan dinsizler, din düşmanları ve kapitalistlerdir Benim düşmanım şeytan, benim düşmanım nefsim En çok kendi nefsime ve şeytana kırgınım Kime kırgın olayım?” Dava sonunda beraat edeceğini ileri süren Üzmez, adalete güvendiğini söyledi
Jet hızıyla rapor
İlk duruşmada B Ç ve babası Bekir Ç ’nin şikayetçi olmamaları, B Ç ’nin ’beden ve ruh sağlığının bozulmadığı’ yönündeki Adli Tıp raporunun da ikinci duruşmaya yetişmesi, tahliye kararında etkili oldu 6 aydır cezaevinde bulunan Hüseyin Üzmez, kararı duyunca mahkeme heyetine “Allah sizden razı olsun” dedi Hüseyin Üzmez’le birlikte tutuklu olan B Ç ’nin annesi Livaze Ç de tahliye edildi
Hüseyin Üzmez’in tutuklanmasına neden olan olay, Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın küçük yaştaki kızları B Ç ’yi para karşılığı erkeklere sattığı öne sürülen anne Livaze Ç ile babası Bekir Ç ’nin telefonlarını dinlemesiyle ortaya çıkmıştı İlerleyen yaşı nedeniyle cinsel ilişkiye giremeyen Hüseyin Üzmez’in, B Ç ve annesinin cinsel organlarını okşayıp, öptüğü de anlaşıldı
Dava sürecinde İstanbul Adli Tıp Kurumu’na çağrılan B Ç muayene edildi ve rapor 40 gün içinde tamamlanıp mahkemeye ulaştırıldı İlk duruşmaya 2 pedagog eşliğinde gelen, ssürekli ağlayan B Ç ’ye Adli Tıp uzmanları tarafından ’Yaşananlardan dolayı beden ve ruh sağlığı bozulmadığı’yönünde rapor verildi
Bu rapor çok tartışılır
Uzm Dr Coşkun Yorulmaz - İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi: “Adli Tıp Kurumu’nun verdiği raporlar arasında en çok tartışılanlar travma sonrası stres bozukluğu adı verilen raporlar Çünkü bu gibi olaylarda özellikle çocuklara yönelik cinsel saldırılarda, en yakın üniversite hastanesinde muayene ve tedavi edilmesi gerekir 10 dakikalık bir muayene ile travma sonrası stres bozukluğunu tespit edemezsiniz Çocuklarda bu etkiler 3-6 ay sonra ortaya çıkıyor Adli Tıp Kurumu bu konuda yeterli değil, raporları çok tartışılıyor ”
|