Okullar Ne Zaman Açılacak? (MEB 2013) |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Okullar Ne Zaman Açılacak? (MEB 2013)Yaz tatili döneminin sonuna yaklaşılıyor ![]() ![]() Veliler ve öğrenciler merak ediyor? Okullar ne zaman açılıyor?2013-2014 eğitim öğretim yılı 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri ise 09-13 Eylül tarihlerinde uyum eğitimine alınacak Genelgeye göre, bakanlığa bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2013-2014 eğitim öğretim yılı 16 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin eğitim ve öğretime hazırlanması 09-13 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacak![]() İLK DÖNEM NE ZAMAN BİTİYOR? Birinci yarıyıl, 16 Eylül 2013 Pazartesi'den, 24 Ocak 2014 Cuma'ya kadar sürecek Yarıyıl tatili, 27 Ocak-7 Şubat 2014'te yapılacak![]() İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLIYOR? İkinci dönemin ilk dersi 10 Şubat'ta görülecek 2013-2014 eğitim-öğretim sezonu 13 Haziran'da tamamlanacak![]() 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ise 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacak ![]() OKULLAR AÇILIYOR, İSTANBUL'DA 16 EYLÜL ALARMI İstanbul'da, okulların açıldı 16 Eylül'de İETT, halk otobüsleri, şehir hatları vapurları, tranvay, metro, hafif metro ve metrobüs seferleri, saat 06 00-13 00 saatleri arasında ücretsiz olacak![]() ÖNLEMLER ŞÖYLE - Öğrenci servisleri kesinlikle öğrencisiz boş olarak servise çıkmayacak Okul çevresindeki İSPARK'lara saat 14 00'e kadar ücretsiz park edebilecekler Ayrıca toplum taşım araçlarının kullandığı otobüs yolunu kullanabilecekler![]() - Otobüs durakları önlerine, yakınlarına park eden ticari taksi veya özel araçlara izin verilmeyecek Buralara park ederek otobüslerin duraklara yanaşmalarını engelleyen araçlar çekilecek ve ceza uygulanacak![]() - Toplu taşım araçlarının durak harici veya iki sıra oluşturarak yolcu indirme ve bindirme yapmalarına müsaade edilmeyecek Kurallara uymayanlara ceza uygulanacak![]() - İETT ek seferler koyacak ![]() - Şehir Hatları vapur seferleri arttırılacak - Metro, Hafif Metro-Füniküler azami sıktıkta sefer düzenleyecek ![]() - Trafik akışını sağlamak için 1 559 polis görev yapacak Okulların açılacağı gün, büro hizmeti yapan polisler, İlçe Emniyet Müdürlükleri personeli anaarterlerde trafik düzenini sağlayacak![]() - İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesi’nde yaklaşık 800 personelle (Emniyet, Trafik, Asayiş) görev yapacak ![]() - İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda 1 000 Zabıta Memuru trafik düzenlemesine yardımcı olacak Akşam
|
|