07-18-2013
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Ağız Alerjisi Giderek Artıyor
Ağız alerjisi giderek artıyor

Uzmanlar, nadir görülen alerji türü olan ağız alerjisine elma, havuç, patates, domates, salatalık, kavun, karpuz, muz, armut ve şeftali gibi sebze ve meyvelerin neden olduğunu bildirdi Uzmanlar alerjinin, en çok deride kaşıntı ve kabarmalar, hapşırma ve nezle, akciğerlerde öksürük, hırıltı ve nefes darlığı, sindirim sisteminde bulantı, kusma ve ishalle kendini belli ettiğini söyleyerek, “Alerjinin az bilinen ve seyrek rastlanan, ancak son yıllarda giderek daha fazla görülmeye başlanan bir şekli ise sadece ağızda ortaya çıkan alerjidir Önce, dudak, dil ve yanak mukozasında sızlama ve kaşınma olur Hastaların yüzde 50’sinde dudaklar şişer Birçok hastada boğazda da kaşıntı, yanma ve sertlik hissi vardır Bazen yüzde kızarma, yanak mukozasında kabarcıklar da görülebilir” dediler Uzmanlar, ağız alerjisinin kesin tanısı için şüpheli besin ile test yapılması gerektiğini ifade ederek, bu rahatsızlığın kesin tedavisi bulunmadığını bildirdi
Yeniçağ
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|