Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağımsız, denetçilikte, durum

Bağımsız Denetçilikte Son Durum

Eski 05-03-2013   #1
Şengül Şirin

Bağımsız Denetçilikte Son Durum

BAĞIMSIZ DENETÇİLİKTE SON DURUM / MESAİ ONAYI İÇİN SON GÜN 31 OCAK!

Meslek mensuplarının yaklaşık 1 yıldır iştahını kabartan, yeni iş alanı yaratıldığına sevindiğimiz, bu nedenle dikkatle takip ettiğimiz konulardan birisidir bağımsız denetim Bu süre içerisinde bizi en iyi şekilde temsil eden TÜRMOB ile Kamu Gözetimi arasında bazı çekişmeler yaşanmış, Kamu Gözetimi Kurumu TÜRMOB’u görmezden gelmiş, TÜRMOB’un iş birliği tekliflerine olumsuz yanıt vermiş olduğunu izledik, gördük, yaşadık
TÜRMOB hiçbir meslek mensubundan hiçbir maddi talebi olmaksızın TTK, Kobi-TFRS ve Bağımsız Denetim eğitimleri düzenlemiş, bunlarla ilgili başarı sertifikaları dağıtmıştır Fakat Kamu Gözetimi Kurumu bu eğitimleri yok saymış, 23 yıldır bu işi profesyonelce yürüten TÜRMOB’un tecrübesini görmezden gelmiş, kendi eğitimini ve sınavını yapmaktan vazgeçmemiştir Taslak yönetmelikleri yayınlamış ve çıkarılan yönetmeliklerde büyük tepkiler alıp taslak yönetmeliği çekip, aylar sonra tekrar yeni bir yönetmelik yayınlamıştır Son 1 yıldır yapılan, konuşulan, tartışılan konuları burada ele alırsak sayfalar dolusu yazılar ve yorumlar çıkacağından sadece 26/12/2012 tarihinde yayınlanan “Bağımsız Denetim Yönetmeliği’nde bahsi geçen “Bağımsız Denetçi Olma Şartları” ele alınacaktır
Şartlardan bahsetmeden önce önemli iki hususa değinmek istiyorum;
  1. Serbest Muhasebeciler (SM) ile lisans mezunu olmayan SMMM’ler her ne şartları taşırlarsa taşısınlar Bağımsız Denetçi olarak yetkilendirilmeyeceklerini yönetmelikten anlıyoruz Bağımsız Denetçi olmak isteyen SM’ler öncelikle SMMM olmaları, lisans mezunu olmayan meslek mensupları ise öncelikle lisans mezunu olmaları gerekmektedir
  2. Deneyim hesaplaması yapılırken lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi almış olun, bu eğitimlerin en fazla 4 yılı deneyim olarak kabul edilmekte birlikte, SMMM için 3 yıl yapılan staj da deneyimden sayılmaktadır SM’lerde ise (SMMM ruhsatını almak kaydıyla) deneyim, SM ruhsatı alındığı tarihten itibaren hesaplanacağı yapılan yorumlardan anlaşılmaktadır 26/12/2012 tarihli yönetmeliğe göz gezdirdiğimizde aşağıdaki yorumu yapabiliriz;
SMMM ALİ İHSAN KAYACI'DAN ALINTIDIR

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com