![]() |
Doktorlar Esnek çalışacak |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Doktorlar Esnek çalışacakSağlık Bakanlığı’nın üzerinde değişiklik yapacağı yasaya göre doktorlar hem özel klinikte hem hastanede çalışabilecek ![]() ![]() STAR REVİZE EDİLECEK TAM GÜN YASASI’NIN AYRINTILARINA ULAŞTI Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun tıp sektöründe heyecan yaratan açıklamalarının ardından Tam Gün Yasası’nın revize edilmesi çalışmalarına başlandı ![]() ![]() ![]() Hastadan bıçak parası alınmayacak - Bakanlık öncelik olarak Tam Gün Yasası kapsamında üniversiteden ayrılmayı tercih eden öğretim üyelerini tekrar okullarına döndürecek ![]() - Öğretim üyelerinin hem üniversitede hem de kendi özel polikliniğinde çalışabileceği yeni bir sistem geliştirecek ![]() - Öğretim üyesi üniversiteye gelen hastayı polikliniğine çağıramayacak veya ameliyatın parasını hastadan alıp tedavi için üniversitenin ameliyathanesini kullanamayacak ![]() - Öğretim üyesinin Bakanlık ile anlaşma yaparak üniversitede belli bir sayıda ameliyat yapması istenecek ![]() ![]() - Yarım gün çalışanlar için sözleşmeli kadro getirmeyi planlayan Bakanlık yarım gün çalışacak personelin işe alıp almayacağına dair inisiyatifi üniversitelere bırakacak ![]() Döner sermaye payında değişiklik - Tam gün çalışıp yarım gün çalışanlar kadar para kazanma sorununa son verilecek ![]() - Performansa dayalı ücret sisteminin yanı sıra mesai saatine göre de ücret tarifesinde değişikliğe gidecek ![]() - Yarım gün çalışan personelin döner sermayesinde de değişikliğe gidilecek ![]() Yöntemini öğreten hocaya teşvik - Öğretim üyesinin kendi bulduğu tedavi şeklini üniversitede ders olarak öğrencilerine öğretmesi karşılığında Sağlık Bakanlığı öğretim üyesine teşvik verecek ![]() - Öğretim üyeleriyle anlaşma yapacak olan Sağlık Bakanlığı yeni geliştirilen tedavi yöntemini satın alarak üniversitelerde öğrencilere öğretilmesini talep edecek ![]() AHMET FATİH ERTURAN-star
![]() |
|