|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
420, abone, açıklama, alınma, bilgileri, bilgilerinin, dair, doğalgaz, elektrik, genel, kanunu, kapsamında, numaralı, sıra, süresinin, tebliği, tüketim, usul, uzatılmasına, vergi |
![]() |
420 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Kapsamında Elektrik ve Doğalgaz Abone Bilgileri Ile Tüketim Bilgilerinin Alınma Süresinin Uzatılmasına Dair Açıklama |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() 420 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Kapsamında Elektrik ve Doğalgaz Abone Bilgileri Ile Tüketim Bilgilerinin Alınma Süresinin Uzatılmasına Dair Açıklama420 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında elektrik ve doğalgaz abone bilgileri ile tüketim bilgilerinin alınma süresinin uzatılmasına dair açıklama ![]() ![]() Tarih 08/02/2013 Sayı VUK ![]() ![]() T Konusu : 420 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında elektrik ve doğalgaz abone bilgileri ile tüketim bilgilerinin alınma süresinin uzatılmasına dair açıklama ![]() ![]() MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ / 59 Tarihi : 08/02/2013 Sayısı : VUK ![]() ![]() İlgili Olduğu Madde : 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 148, 149, Mükerrer 28 ve Mükerrer 257'nci maddesi ![]() 1 ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak, ilgili üst kuruluş ve mükelleflerin taleplerinin değerlendirilmesi sonucunda Vergi Usul Kanununun mükerrer 28 inci maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetkiye istinaden söz konusu Tebliğin 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 28 Ocak 2013 tarih ve VUK ![]() ![]() ![]() Ancak ilgili üst kuruluş ve mükelleflerin taleplerinin değerlendirilmesi sonucunda Vergi Usul Kanununun mükerrer 28 inci maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetkiye istinaden 31 Ocak 2013 tarihi saat 24:00'e kadar gönderilmesi gereken 1 Ocak 2013 tarihinden önceki döneme ilişkin aktif abonelere ait mevcut abonelik bilgilerinin VUK ![]() ![]() 3 ![]() Buna göre, Ocak 2013 dönemine ilişkin işyeri elektrik ve doğalgaz tüketim bilgileri ve yeni tesis edilen, değişen veya kapanan aboneliklere ilişkin abone bilgileri ile1 Ocak 2013 tarihinden önceki döneme ilişkin aktif abonelere ait mevcut abonelik bilgilerinin 14 Mart 2013 tarihi saat 24:00'e kadar elektronik ortamda Maliye Bakanlığına (Gelir İdaresi Başkanlığı BTRANS aracılığıyla) gönderilmesi gerekmektedir ![]() Duyurulur ![]() Mehmet KİLCİ
Gelir İdaresi Başkanı
![]() |
|